KETUNRETKET
  • Sopimusehdot ja Blogi
    • Blogi
    • Sopimusehdot ja Tietosuojaseloste GDPR
  • Arja & Timo
  • Perinnesauna
  • Retket
    • Dragonmelonta
    • Porkkalanniemen retki
    • Taiteiden kierros Tuusulassa
    • Kellokosken Ruukki
    • Porvoo ja Helsinki yhdessä päivässä
    • Lumikenkäily
    • Piknikretki Suomenlinnaan
    • Geokätköilyä ryhmille
    • Kepparilla Kuoharille
    • Sähköpyöräretki Nuuksiossa
    • Vallisaariretki
    • Sipoonkorpi
    • Opastettu retki Loviisan linnoitusalueelle
  • Yrtit, sienet yms.
    • Siankärsämöjauhe
    • Puna-Apilan kukka
    • Ruusun kukka
    • Pakurijauhe
    • Nokkosenlehdet
    • Mesiangervon kukka
    • Mesiangervon lehdet
    • Vadelman lehdet
    • Maitohorsman kukka
    • Maitohorsman lehdet
    • Kuivattu Lehtipersilja
    • Ketunpojan Suppilovahverorouhe
    • Ketunpojan kuivattu punikkitattirouhe
    • Ketunpojan kuivattu herkkutattirouhe
    • Ketunpojan kuivattu mustavahakasrouhe
Picture

Ketunpojan kuivattu Suppilovahverorouhe

Ketunpojan kuivatut Suppilovahverot sisältävät kuivattuja ja rouhittuja suppilovahveroita. Alkuperämaa Suomi. Pakkaus n. 25g paperipakkaus. Pakkaaja ja  kerääjä sekä kuivatus Ketunretket Oy / Järvenpää. Rouhe tehty kuivatuista suppilovahveroista Järvenpäässä.

Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis) on nimensä mukaisesti suppilomainen tai torvimainen pienehkö sieni. Sen lakki on ruskea ja sävyltään kellertävä tai harmaa. Jalka on ohuehko, ontto ja väriltään keltainen. Lakin alapinnalla ovat kellertävän-harmaat helttamaiset, pitkäjohteiset poimut.
Osta tästä linkistä!

Kuivattu suppilovahverorouhe ja sienikeiton valmistus

Kuivatuista suppilovahveroista voi tehdä vaikkapa hyvää keittoa! Tee oheisen ohjeen mukainen keitto ja herkuttele...
Picture

Valmistusaineet / 4 annosta 15 - 30 min

Ohje on alkuaan laadittu tuoreille sienille. Niiden sijasta voit käyttää kuivattua ”Ketunpojan Suppisrouhetta”. 
Keittoon lisäksi ripaus ”Ketunpojan Puhtipakuria” ja ”Ketunpojan Voimanokkosia” maun mukaan.
Nokkoset tuovat keittoon terveellisyyttä, Suppisrouhe ja Puhtipakuri antavat metsäisen makuvivahteen. Valmistus ns. mustapataa ja nuotiota käyttäen villissä luonnossa.

Valmistuksessa tarvitset seuraavia raaka-aineita:

100g kuivattuja tai tuoreita sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja
2dl vettä
2dl kermaa
100g sulatejuustoa, esim. koskenlaskijaa tms.
2kpl sipuli
100g pekonikuutioita
30 g voita 
suolaa 
rakuunaa 
valkopippuria
Maizena suuruste

Ohjeet
Laita kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Siivilöi sienet ja ota 2 dl liotusvettä talteen. Sekoita 2rkl pakurijauhetta ja 2rkl kuivattuja nokkosia tähän veteen.
Laita keittokattilaan sienet ja lämmitä kunnes vesi on lähes haihtunut.
Lisää voi, sipuli ja pekoni ja paista kunnes sipuli on kuullottunut ja pekoni on kypsää.
Lisää liotusvesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kasaan 15 min. Suurusta Maizenalla (2rkl)
Lisää kerma, sulatejuusto ja mausta maun mukaan. Lämmitä, mutta älä enää kiehauta. Nauti vaikka tuoreen patongin ja kylmäsavuporoviipaleiden kera.


All rights reserved © Ketunretket Oy Järvenpää / Design by NukkaRepo
Proudly powered by Weebly
  • Sopimusehdot ja Blogi
    • Blogi
    • Sopimusehdot ja Tietosuojaseloste GDPR
  • Arja & Timo
  • Perinnesauna
  • Retket
    • Dragonmelonta
    • Porkkalanniemen retki
    • Taiteiden kierros Tuusulassa
    • Kellokosken Ruukki
    • Porvoo ja Helsinki yhdessä päivässä
    • Lumikenkäily
    • Piknikretki Suomenlinnaan
    • Geokätköilyä ryhmille
    • Kepparilla Kuoharille
    • Sähköpyöräretki Nuuksiossa
    • Vallisaariretki
    • Sipoonkorpi
    • Opastettu retki Loviisan linnoitusalueelle
  • Yrtit, sienet yms.
    • Siankärsämöjauhe
    • Puna-Apilan kukka
    • Ruusun kukka
    • Pakurijauhe
    • Nokkosenlehdet
    • Mesiangervon kukka
    • Mesiangervon lehdet
    • Vadelman lehdet
    • Maitohorsman kukka
    • Maitohorsman lehdet
    • Kuivattu Lehtipersilja
    • Ketunpojan Suppilovahverorouhe
    • Ketunpojan kuivattu punikkitattirouhe
    • Ketunpojan kuivattu herkkutattirouhe
    • Ketunpojan kuivattu mustavahakasrouhe