Vallisaaren ja Kuninkaansaaren kierrokset
Helsingin ja Suomenlinnan puolustus mereltä päin tulevia vihollisia vastaan on vaatinut valtavat ponnistelut eri maiden armeijoilta; aina kunkin hallitsijan mukaan.
Suomen Suuriruhtinaskunnan kauden aikana Suomenlinnan ja Vallisaaren välinen meriväylä suojaisaan sotasatamaan Kruunuvuorenselälle linnoitettiin molemmin puolin voimakkaasti. Vallisaaren ja sen itäpuolella sijaitsevan Kuninkaansaaren tarinoista ja historiasta löytyy niin kapinoivia tykkimiehiä, päättömänä hirtetyksi väitettyjä venäjän armeijan everstejä sekä metsän siimekseen kätkettyjä linnoitteita. Ketunretkien oppaat ovat Metsähallituksen auktorisoimia oppaita, ja voimme viedä asiakkaitamme myös saarten eteläisiin osiin, jonne kulku on muuten poliisilailla kiellettyä. Retkillämme pääset tutustumaan jopa siihen, miksi venäjän vallankumous ei ensin vuonna 1906 onnistunut Viaporin kapinan myötä. Vallisaareen pääsee kesäaikaan lauttaliikenteen toimiessa. Lisätietoja: Timo Repo, 040-54 30 597 tai sähköposti [email protected] |
Kuninkaansaaren salaiset bunkkerit saniaisten peittämien reittien takana
Vallisaaren eteläkärjen tykki on tarvittaessa käyttökelpoinen.
Kesä 2022 ravintolapalveluiden hinnastoa
Venäläisten kaasupallojoukkojen historiallinen kuva sulkupallojen käytöstä Vallisaaren Torpedolahdelta. Kuvausaika siis ennen vuotta 1918.
Vallisaareen ja Kuninkaansaareen venäläiset insinöörisotilaat suunnittelivat samanlaisia tykkitorneja kuin Kotkan edustan Kukourille tehtiin.
Helsinki Biennalessa esillä ollutta taidetta kunnostetussa ruutikellarissa
Vallisaaren Aleksanterinpatterin sisällä olevat valurautaiset kierreportaat. Patteriin sisälle pääsee erityistilaisuuksien, esim. Biennale-näyttelyn aikana.
Vartiosotilaillakin se yksi ja ainoa lienee ollut mielessä...
Helsinki Biennale 2021 aikaan pääsi sisälle linnoituksien käytäville
Vallisaaren lampi on aikoinaan antanut aiemman nimenkin saarelle: Träskö tarkoittaa Lampisaarta. Nykyisin nimi ruotsiksi on Skanslandet.
Vallisaaren ja Suomenlinnan kalliot kukkivat keltaisena kesän alussa. Kuvassa eräs vieraslaji, joka tuli aikoinaan venäjän armeijan hevosrehun mukana kaikkialle, missä venäläiset sotilaat majailivat. Kasvin nimi Idän Ukon Palko eli Ryssänpalko viittaa venäjän aroilta tulleeseen lajiin.
Luotsitalona tunnetun tiilirakennuksen asukkaiden huumoripitoinen lomake...
Paikallisen taiteilijan luomus Luotsitalon seinässä. Onko majakka vai kenties Nuuskamuikkunen?
Vallisaaren entinen koulurakennus, nykyisin enemmän lepakoita kuin koululaisia
Vallisaaren Aleksanterinpatterin pihamaalle tuotuja Helsinki Biennale 2021 teoksia